طريقة عمل ميني بيتزا

طريقة عمل المينى بيتزا
المينى بيتزا


السلام عليكم،
كلنا بنحب المعجنات و طبعا من اهمها البيزا وان شاء الله هقدملكم وصفة المينى بيتزا بأسهل طريقة هتكون وصفتك المعتمدة معاكى دائما بأذن الله،تنفع فطار مع كوب شاى باللبن او حاجه سريعة و خفية فى خروجة مع اولادك و كمان تعتبر زى وجبة كاملة مناسبة للاولاد فى الانش بوكس.

اولا المقادير:

عجينة البيتزا

  • 2 ونص كوب دقيق
  • 3معالق زيت
  • معلقة لبن بودرة
  • معلقه صغيرة سكر
  • معلقة صغيرة خميرة فورية
  • علبة زبادى
  • ماء للعجن
  • نص معلقة زعتر (حسب الرغبة).

  • صلصة البيتزا

  • 5 حبات طماطم
  • معلقتين زيت زيتون
  • معلقة ريحان
  • نص معلقة ثوم مفروم
  • معلقة سكر
  • رشة فلفل اسود.

  • الحشو

  • جبنة موتزاريلا
  • شرايح زيتون مخلى ،طماطم مقطعة قطع رفيعة،شرايح فلفل اخضر،دا اساس اى بيتزا الحشو بقى اى حشو تحبيه متوفر عندك سواء لحم متعصجة،تونة،جمبرى،صدورفراخ،شاورما ،مكس جبن،او جبن مع خضار البدايل كتير هتعمليها حسب رغبتك و المتوفر فى مطبخ.

  •                                                                                                                             ثانيا الطريقة:                              


  1. صلصة البيتزا : فى طاسة ساخنة على النار نضع زيت الزيتون ونص معلقة الثوم المفروم وعليها عصير الطماطم و الريحان و معلقة السكر و رشة من الفلفل الاسود و تترك لمدة 7 دقايق تغلى حتى نحصل على قوام يشبه الكاتشب.
  2. بعد ان تخمر العجينة نقوم بفردها على الرخامة مع وضع رشة دقيق اسفل العجينة لسهولة الفرد بسمك حوالى نصف سم ثم نقطعها بقطاعة دائرية او بكوب عادى حتى نحصل على شكل دائرة منتظمة من العجين.
  3. بعد الانتهاء من تشكل العجينة نقوم بتوزيع صلصة البيتزا عليها بمقدار نصف معلقة كبيرة على الوش ثم نقوم بوضع جبنة موتزاريلا ثم شرايح الزيتون و الطماطم و الفلفل الاخضر و الحشو السابق ذكره او الاكتفاء بهذا الحشو كما فى الصورة.
  4. نضعها بعد الانتهاء من كل المقدار فى صينة بيتزا او صينة غير مرتفعة الحافة و تدخل الفرن على درجة حرارة 200 لمدة 15 دقيقة او لتمام النضج ثم تقدم ....وبالف هنا على قلوبكم.

تعليقات